Ebba Andersson får köra en annan sträcka en den tilltänkta. Foto: Bildbyrån

Akutändringen: Långloppet i Ski Tour 2020 görs om

Uppdaterad
Publicerad

Arrangörerna för Ski tour 2020 tvingas göra om långloppet på 38 kilometer som skulle ha körts i morgon torsdag. Det ska vara besvärlig väderlek med hårda vindar som ställer till det.

Loppet, en masstart i fristil och den fjärde etappen på touren, som ursprungligen skulle ha körts mellan Storlien i Sverige och Meråker i Norge får en ny sträckning.

På grund av hårda vindar ska det köras med start och mål på samma ställe.

”Loppet kommer forsatt vara ett långlopp, men det körs från stadion i Meråker till Fjergen, där det enligt plan ska finnas en dryckeskontroll, och sedan tillbaka till stadion i Meråker”, skriver arrangörerna i ett pressutskick.

– Det blir tråkigt, men är vädret som det är så är det svårt att göra något åt det. Men den planen de ska göra på nu är bra tycker jag, säger Jens Burman till SVT Sport.

Pierre Mignerey, FIS, berättar för SVT Sport att de går på en C-plan nu. Loppet kommer enligt honom bli 34 kilometer långt, för både damer och herrar.

– Åkarnas säkerhet går först, och det ska vara rättvisa förhållanden, därför väljer vi att lägga om banan, säger han.

Linn Svahn nära att kollapsa efter sprinten i Åre: ”Vill dö” (18 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.