von Eckermann och RGB nära världscupfinal

Uppdaterad
Publicerad

Svenska ryttarna Rolf-Göran Bengtsson och Henrik von Eckermann imponerade och tog värdefulla poäng i världscupen i Bordeaux. von Eckermann red felfritt i båda grundomgång och omhoppningen och slutade på andra plats.

De har nu i praktiken säkrat varsin plats i världscupfinalen i Göteborg i vår. Henrik von Eckermann på Gotha var ett av åtta felfria ekipage. I omhoppningen red de både rätt och snabbt.

– Fantastiska rundor, och han rider ju inte på sin bästa häst, säger SVT:s expert Lotta Björe om von Eckermann.

Eckermann tog därmed 17 nua poängt och har 50 poäng totalt i världscupen och avancerade till sjunde plats.

– Jag är jätteglad att få komma hem till Sverige och rida för svenska publiken och rida min första VC-final, säger Henrik von Eckermann till SVT Sport.

Tysken Hans-Dieter Dreher vann tävlingen.

Rolf-Göran Bengtsson rev ett hinder på Casall La Silla, men var snabba runt och blev elva totalt och tog sex världscuppoäng. Han har 43 poäng totalt och ligger 13:e totalt.

– Det borde räcka till världscupfinalen, säger SVT:s expert Lotta Björe. Von Eckermann är felfri i omhoppningen.

Jens Fredricson ligger VC-åtta totalt med 48 poäng och är i praktiken också klar för tävlingarna i Scandinavium. Även Malin Baryard Johnsson kan kvala in till finalen. Hon står nu på 40 poäng vilket innebär plats 15.

De 18 främsta går till världscupfinalen i Göteborg. Efter tävlingarna i Bordeaux återstår bara ett kval, i den Bosch 14-17 mars.

– Vi får hoppas på att vi kan ha fyra svenskar i finalen, det har aldrig hänt tidigare, säger Björe.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.