Jubel i Ljungskile efter 3-0-målet. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Ljungskile vann – förgäves

Uppdaterad
Publicerad

Ljungskile gjorde vad man kunde, vann hemma mot Varberg med 3-0, men det räckte inte. Hammarby och Gif Sundsvall gjorde vad de behövde, så nu får Ljungskile ladda om för kval mot Gefle.

– Om jag ska vara ärligt känns det deppigt nu. Konstigt, dämpad känsla. Men säkert bättre i morgon, säger Hannes Stiller, som fick chansen från start och gjorde mål, till SVT Sport.

Efter en något darrig inledning släppte det för Ljungskile när David Johannesson styrde in 1-0 på Jakob Olssons skott. Stiller rullade in 2-0 innan James Sinclair spikade slutresultatet.

Superettan 2014

– Chansen finns kvar. Det är kval på torsdag. Vi har allt i egna händer. Gefle kommer att få det tufft, säger Johannesson till C More.

En viss besvikelse råder dock i Ljungskile för att klubben inte gick upp i allsvenskan i dag. Det sticker inte Johannesson under stol med.

– Man trodde ju att det fanns en liten chans, men vi fick inte den hjälp vi behövde.

Ljungskile börjar hemma mot Gefle på torsdag. Returen spelas i Gävle på söndag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superettan 2014

Mer i ämnet