Magnifik insats av Frankrike

Uppdaterad
Publicerad

Frankrike tog bronset efter en magnifik insats. Laget var med någon kilometer kvar i ledningen av stafetten. Bakom bronset ligger en superstark instas av Maurice Manificat, som hängde på Johan Olsson i sin vilda jakt på täten på andra sträckan.

– Bronset betyder mycket. För Frankrike är det perfekt, sa Manificat efteråt.

Redan på 15 km fritt i onsdags fick vi en föraning om Manificats fina form. Han knep silvret bakom Johan Olsson och det med ett högt startnummer (64). I dag visade han att det loppet inte var någon tillfällighet. När Johan Olsson gav sig ut på sin vilda jakt, 20 sekunder bakom täten, hängde Manificat på, klistrad i Olssons rygg.

VM i Falun

Han orkade inte hänga med när Olsson dessutom ryckte åt sig en ledning men Manificat var med i klungan bakom med bl.a Norge. Frankrikes tredjeman Duvillard gjorde också han en riktig bra insats. Han tog egna initiativ och ryckte ifrån Glöersen och Hellner och kunde ge orutinerade Adrien Backsheider en liten ledning inför sista sträckan.  

När Calle Halfvarsson och Petter Northug mest tänkte på spurten under sista sträckan kunde fransmannen hänga med. En vilt jagande Belov för Ryssland kunde inte ta in hela försprånget.  De franska åkarna väntade vid mållinjen och jublade nästan mer än norrmännen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Falun

Mer i ämnet