Baryard-Johnsson och Tornesch vann grand prix-hoppning i Stockholm i fjol. Foto: Scanpix

Baryard: ”Topp tre är målet”

Uppdaterad
Publicerad

Hon gör sin nionde världscupfinal – men det var ett tag sedan Malin Baryard-Johnsson var på pallen i den prestigefyllda tävlingen. Det tänker svenskan ändra på i år.

– Jag var ju trea 2003, så det vore ju på sin plats att vara på pallen igen – vilket tioårsjubileum i så fall, säger Baryard-Johnsson till SVT Sport.

– Topp tre är vårt mål – vad underbart det vore att få till det inför hemmapubliken i Scandinavium, fortsätter svenskan.

Göteborg Horse Show

Baryard-Johnsson har lyckats riktigt bra under världscupsäsongen, med andraplatsen i London som främsta resultat, och niondeplatsen i totalen är bäst av svenskarna. Nu ser hon fram emot att avsluta på topp.

– Min häst Tornesch känns jättefin, har gått bra hela vintersäsongen. Men det kommer bli en tuff tävling i Göteborg. Det är många ryttare som vill vinna och många kan vinna.

Malin Baryard-Johnsson

Klubb: Linköpings Fältrittklubb

Född: 10 april 1975

Bor: Norrköping

Plats på världsrankingen: 112

Bästa resultat: Trea i världscupfinalen i Las Vegas 2003, OS-silver i lag i Aten 2004, VM-silver i lag i Jerez 2002, EM-silver i lag i Arnheim 2001

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Göteborg Horse Show

Mer i ämnet