Göteborg Horse Show ställs in: ”Riktigt, riktigt tråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

Göteborg Horse Show ställs in. Tävlingen skulle hållas 23-27 februari, men på grund av pandemin ställs det nu in, meddelar organisationen bakom tävlingen i ett pressmeddelande.

Med anledning av restriktionerna där bara 500 åskådare tillåts per sektion ställs årets Göteborg Horse Show in.

Världscuptävlingar i både hoppning och dressyr skulle avgöras under tävlingarna i Göteborg. Det är andra året i rad som Göteborg Horse Show ställs in.

Göteborg Horse Show

– Vi har vridit och vänt på alla olika alternativ, men tyvärr är det här det enda rätta beslutet. Det känns riktigt, riktigt tråkigt, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare Gothenburg Horse Show.

– Vi är jätteledsna över detta, och många med oss. Vi har in i det sista försökt vända på alla stenar för att se om det ändå fanns en möjlighet att genomföra evenemanget, men det går inte, säger Erika Olsson, projektledare, till SVT Väst.

”Otroligt tråkigt”

Göteborg Horse Show är en av världens ledande inomhustävlingar i ridsport och lockar varje år 70 000 besökare. I år skulle det svenska laget som vann OS-guld i Tokyo förra året hyllas av publiken i Scandinavium för sina framgångar, något som nu inte blir av.

– Det är otroligt tråkigt. Vi har haft så mycket att fira i hästsporten i år och nu såg vi fram emot att fira framgångarna inom hästsporten i Sverige inför publik i Göteborg, så det är ju väldigt tråkigt.

På programmet fanns bland annat finalerna hoppvärldscupens västeuropeiska liga. Men det inställda evenemanget påverkar trots allt inte så mycket.

– På det interna planet är det ingen jättefråga. Men världscupen får en final ändå förhoppningsvis, den går i Leipzig. Vi i organisationen får ju börja jobba mot nästa evenemang 2023 istället, säger Torgersen till SVT Sport.

MER RIDSPORT: ”Vi vet att vi har en otrolig sekt bakom oss” (17 januari 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Göteborg Horse Show

Mer i ämnet