Målvakten störtdök och räddade en poäng i Marcus Bergs CL-debut

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Berg gjorde i kväll Champions League-debut som 34-åring. Hans Krasnodar fixade en poäng efter 1-1 mot Rennes när båda lagen spelade sina första matcher någonsin i Champions League.

– Det var en tuff match och jag är glad över att vi fick med oss en poäng. Det är ändå Champions League och det kommer att bli ännu tuffare efter det här. Jag vill inte prata om min match men överlag så gjorde vi ett bra jobb i kväll, säger målvakten Matvey Safonov till Uefa.

I slutminuterna pressade Rennes på hårt och Safonov räddade ett skott och kastade sig sedan orädd ut och fångade returen framför fötterna på två framstormande franska spelare. Han fick en del stryk i duellen och blev liggande en stund. Krasnodar kunde sedan hålla undan och få med sig en poäng, vilket man ska känna sig nöjt med.

Skön inramning med 5000 åskådare

Arrangören hade tillåtit 5000 personer på Roazhon Park, vilket kändes som betydligt fler i ösregnet denna publikfria höst runt om i Europa.

Landslagsforwarden Berg, som spelade hela matchen, hade ett bra avslut i första halvlek men en försvarsfot i Rennes, framför målvakten Aldred Gomis, räddade det hårda skottet. Även Kristoffer Olsson spelade hela matchen. Viktor Claessson avstod matchen för Krasnodar på grund av en ljumskskada.  

Förutom Rennes väntar Chelsea och Sevilla i gruppspelet.

– På förhand är det väl ingen mardrömslottning men samtidigt är det Champions League och tre väldigt tuffa lag. Vi måste göra maxprestationer för att kunna ta poäng, sade Kristoffer Olsson inför matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.