Foto: Scanpix

Mårts varnar för Tjeckien

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor möter Tjeckien i VM-kvartsfinal. I gruppspelet vann Tre Kronor övertygande med 4-1, men förbundskaptenen Pär Mårts tonar ner betydelsen av den vinsten.

– Vi ska inte dra några växlar alls på det, men vi vet att vi kan slå dem. Vi har även gjort det i under Euro Hockey Tour men Tjeckien är samtidigt det lag vi har svårast för i den turneringen, säger Pär Mårts.

Tjeckien inledde turneringen trögt, men har så sakteliga varvat upp. Och med nytillkomna NHL-stjärnor som Martin Erat and Jakub Krejcik.

-Mer spelskickliga spelare har kommit in och de är giftigare offensivt, det måste vi se upp för och spela bättre försvar. Men jag tycker vi är på väg åt rätt håll och vi har börjat vässa verktygen, säger Mårts.

Tre Kronor har visat en stark offensiv, som nu är förstärkt ytterligare med Washington-proffset Nicklas Bäckström, men defensivt finns det ett par frågetecken. Vilket Rysslandsmatchen inte minst visade.

-Vi har varit långt ifrån 100 procent. Mot Ryssland var vi nära i ett par minuter men på sex minuter släppte vi in fyra mål och där dog allting.

Med Bäckström i laget hoppas förbundskaptenen på en ytterligare dimension i spelet i numerärt överläge.

– Vi får en till producerande enhet i powerplay, det kan bli nog så viktigt för att det kan vara svårt för motståndare att scouta flera enheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ishockey-VM 2012

Mer i ämnet