Mats Nyström firar 300 Sportspeglar

Uppdaterad
Publicerad

1995 gjorde Mats Nyström sin allra första Sportspegeln – i dag säger han hej och välkommen för 300:e gången! Här är några av godbitarna från hans många år som programledare för programmet.

Debuten som programledare för Sportspegeln 1995 – så här lät det:

En ung Roger Federer i Sportspegeln:

Sportspegeln

I samma program gästade också Ilie Nastase:

Just mötet med Nastate är något som Mats Nyström minns lite extra.

– Det finns naturligtvis många minnen från fina reportage som jag påannonserat i Sportspegeln genom åren. När det gäller gäster i studion är det ett speciellt tillfälle som jag nog aldrig kommer att glömma. 19 november 2000 var Albert Svanberg redaktör och hade bjudit in den gamle rumänske tennisstjärnan Ilie Nastase till studion för att tala om den nya generationens stjärnor. Mycket roligt tänkte jag eftersom Nastase var en av barn- och ungdomsidolerna. Nastase hade tagit med sig en av de unga talangerna, en 19 årig schweizare som jag inte alls kände till. Jag var mest intresserad av Nastase men intervjuvade pliktskyldigt även den unge schweizaren, säger Nyström och fortsätter:

– I dag kan jag konstatera att den för mig – då – okände ynglingen i dag räknas som en av världens mest framgångsrika idrottsmännen genom alla tider: Roger Federer! Det skulle nog vara svårt att få honom till Sportspegelstudion i dag ...18 år senare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sportspegeln

Mer i ämnet