Det uppskattas att runt 600 raketer sköts iväg i samband med starten av andra halvlek. Foto: Bildbyrån.

Möte om avbrutna Gais-matchen klockan 16.00

Klockan 16.00 sammanträder Svenska Fotbollsförbundets tävlingskommitté för att få till ett nytt speldatum för den avbrutna cupmatchen Gais – IFK Göteborg.

– Det verkar som att båda föreningarna vill att matchen ska spelas och det vill vi självklart också, säger tävlingskommitténs ordförande Christer Gustafsson till Expressen.

Derbyt mellan IFK Göteborg och Gais avbröts i måndags när Blåvitts klack tände bengaler och sköt bangers mot planen vid ställningen 0-0 i början av andra halvlek. Klubbarna kom tillsammans med förbund, domare och polis överens om att spela matchen 14.00 under tisdagen.

Men efter att Gais målvakt Marko Johansson meddelat att han skadat örat i samband med händelsen och därför inte skulle kunna spela under tisdagen, valde de grönsvarta att inte spela.

Dessutom har lagen matcher i cupens gruppspel schemalagda till söndagen den 3 mars: Gais – Nyköping och Örebro – IFK Göteborg.

– Gais samlade känslomässiga uppfattning hos ledare, lag, klubbchef och styrelse är att allt annat än att klubben tilldöms segern med 3–0 vore en förlust för fotbollen och en acceptans för de omfattande ordningsstörningar, sade Gais klubbchef Erik Bergkvist.