Daniel Nannskog

Nannskog om Linnér: ”Blir en så otrolig förminskning av klubben”

Uppdaterad
Publicerad

Oscar Linnér petades i allsvenska premiären och var sedan kritisk i en intervju med Sundsvalls Tidning.

På tisdagskvällen kom beskedet, Sundsvall bryter kontraktet med målvakten.

– Man har hört spelare som varit förbannade för att de blivit petade, men då har man inte förminskat klubben, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Tidigare AIK-målvakten Oscar Linnér, som lånats från tyska Bielefeld, rasade över att han fick sitta på bänken i Sundsvalls premiärförlust mot Sirius. Han berättade för Sundsvalls Tidning att han hade svårt att acceptera beslutet.

På tisdagskvällen kom Sundsvalls svar – Oscar Linner och Gif Sundsvall går skilda vägar, detta meddelar klubben i ett pressmeddelande.

Ett besked som SVT Sports expert Daniel Nannskog förstår helt.

–Det blir en tuff väg att hitta ett samarbete igen efter det. Det kändes väl som att det i stort sett var den enda vägen. Antingen att separera eller att han hade krupit till korset och verkligen bett om ursäkt kring sitt uttalande och att det blev helt fel, säger han.

Har du varit med om något liknande tidigare?

– Självklart har man varit med om att spelare har varit missnöjda och gått ut i media och sagt att de är missnöjda med situationen men här handlar det om att det blir en så otrolig förminskning av klubben. Här har jag varit i Bundesliga och kommer hem till en sån liten klubb som Sundsvall och får inte stå här.

”Det här var det bästa för båda parter”

– Sättet som den här intervjun kom ut på blev för mycket. Man har hört folk som varit förbannade för att de blivit petade, men man har inte förminskat klubben.

Gör Sundsvall rätt som bryter med Linnér?

– Jag utgår från att de har fått höra tillräckligt för att ta det här beslutet. Det blir för mycket, det är svårt att laga det om Linnér inte helt hade svängt och bett om ursäkt. Det här var det bästa för båda parter, säger Nannskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.