Nilsson tveksam till Tour de ski-start

Uppdaterad
Publicerad

Om två månader är det dags för årets upplaga av Tour de ski. Men Stina Nilsson är tveksam till start. ”Jag vill prioritera att få in en bra träningsperiod med färre resor”, säger hon till SVT Sport.

Stina Nilsson svarade för en kanonsäsong i fjol med flera segrar i världscupen. I vinter väntar VM i finska Lahtis samt Tour de ski med start i mellandagarna – men där ser det inte ut att bli någon Stina Nilsson på startlinjen.

– Som det ser ut nu åker jag inte Tour de ski utan satsar på att få in en bra träningsperiod med färre resor. Men det är inget som är skrivet i sten det kan ju förändras beroende på hur kroppen mår och hur allt går, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

Vad vill du utveckla i din skidåkning?

– Min teknik och det har vi fått jobba på många timmar. Så det hoppas jag kunna få till bra när jag står med nummerlapp och tävlingsskidor på fötterna.

Men Stina Nilsson är inte den enda blågula stjärnan att nobba Tour de ski. Redan i somras meddelade Charlotte Kalla att hon inte kommer att köra och även Ida Ingemarsdotter tvekar liksom Johan Olsson.

Läs också: Så sänds Vinterstudion

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.