Foto: Bildbyrån

Nytt guld för Jennie efter ny kanontid

Uppdaterad
Publicerad

Jennie Johansson, som satte svenskt rekord på 50 meter bröst i torsdags, slog till med en ny kanontid på dubbla distansen vid SM-tävlingarna i Halmstad i dag.

Uppsalasimmaren öppnade på 31,10 på de första 50 meterna, bara en hundradel långsammare än när hon satte det svenska rekordet på 100 meter.

I mål skrevs tiden till 1.07,13 – hennes tredje bästa tid någonsin.

SM-veckan sommar 2013

– Det är lite svårare att simma 100 meter på en bra tid när man inte är toppad men det var en väldigt bra tid, säger hon ttill SVT Sport.

Det stora målet är VM i Barcelona om två veckor.

– Jag ligger i hårdträning och veckan innan den här var ganska tuff så jag hade inte trott att jag skulle simma så här fort. Men det ger motivation.

Carlsson klarade trippeln

På 200 meter rygg vann Mattias Carlsson, Uddevalla, före Simon Sjödin, Neptun. Det var Carlssons tredje guld under SM-veckan i Halmstad. Tidigare har han vunnit 50 och 100 meter rygg.

– Jag är inte nöjd med tiden, jag vet att jag har potential att simma under två minuter, säger Carlsson efter att ha simmar på 2.01,69.

Sjödins bronstid (2.02,07) innebar nytt personligt rekord.

På 50 meter fritt fick Stefan Nystrand, Spårvägen, nöja sig med silver bakom Petter Stymne, Neptun. Nystrand simmade på 23,23, en tiondel sämre än Stymne.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan sommar 2013

Mer i ämnet