Foto: TT Nyhetsbyrån

Johan Olsson satsar mot hemma-VM

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart. OS-guldmedaljören och bragdvinnaren Johan Olsson fortsätter sin elitsatsning och tar sikte på hemma-VM i Falun. Och det är just hemmaplan som lockar. – Det är klart att det påverkar. Då tänker jag ju mördarbacken och det dån som kommer att vara där, säger 34-åringen.

Nu läggs all fokus på att prestera på världsmästerskapet och han ska lägga grunden för att försöka hålla sig skadefri.

– Jag siktar enbart mot VM. De andra loppen ska jag köra som träning och ta beslut utifrån att det är VM och femmilen som är absolut prio, säger han.

Världscupen i längdskidor

”Åker med huvudet under armen”

Han berättar också att han ska köra Vasaloppet veckan efter VM men att han saknar de kroppsliga resurserna för att vinna. Anledningen till att han ställer upp är att han vill åka det medan han fortfarande är bra tränad och stark. Men säger också att när det är tävling så är det tävling.

– När nummerlappen åker på, då åker huvudet under armen, säger han och ler.

Johan Olsson vann femmilen i Val di Fiemme i utklassningsstil och tog guld på stafetten i OS i Sotji plus silver på 15 km klassiskt. Han vann även bragdguldet ifjol och VM-insatsen utsågs till Årets Prestation på Idrottsgalan i år.

Väljer att flytta

Skidstjärnan byter också hemort. Han och frun Anna Olsson väntar tillökning i form av parets andra barn i sommar och då flyttar man från Östersund.

– Vi väljer att flytta till Sundsvall. Vi har mycket släkt och vänner där, sade Olsson.          

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i längdskidor

Mer i ämnet