Foto: Bildbyrån

Omark klar för ny klubb – Luleå nobbades

Uppdaterad
Publicerad

Forwardsstjärnan Linus Omark, 28, lämnar finska Jokerit. Enligt uppgifter till SVT Sport är han klar för Salavat Julajev Ufa i KHL. Luleå hoppades på en återkomst i SHL, men kunde inte matcha budet.

Poängmaskinen Linus Omark har en stark säsong bakom sig. Men nu väljer han alltså att lämna Jokerit. Enligt uppgifter till SVT Sport är det för att i stället gå till Salavat Julajev Ufa. Kontraktet med KHL-klubben är på två år.

Har stående inbjudan i Luleå

Luleå ska också ha erbjudit Omark ett kontrakt, men kunde inte matcha Ufa:s bud. SHL-klubbens sportchef Lars ”Osten” Bergström bekräftar inte budet, men medger att man velat se Omark i klubben igen.

KHL

– Han vet om vårat intresse och har en stående inbjudan. Luleå-killar är alltid välkomna tillbaka, men han är mitt i karriären och ekonomin kan styra beslutet, säger ”Osten” till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KHL

Mer i ämnet