Staffan Kronwall kan bli lagkapten i KHL. Foto: TT nyhetsbyrån

”Kronwall blir lagkapten i Jaroslavl”

Uppdaterad
Publicerad

Jaroslavls Staffan Kronwall, Tre Kronors lagkapten, som vann VM-guldet 2013, blir nu också KHL:s första svenske lagkapten.

”Det är ovanligt med utländska lagkaptener här”, säger han till SVT Sport.

– Tränaren kom till mig på försäsongen, före första matchen, och sa att han ville testa med mig som lagkapten. Det är ovanligt med utländska lagkaptener här och vad jag vet har det aldrig hänt förut i Jaroslavl, så jag sa att om han tycker det är okej så ställer jag upp, säger Staffan Kronwall till SVT Sport.

– Sen har jag inte hört nåt mer, men han har sagt indirekt att han vill ha mig kvar. Jag utgår från att jag kommer vara lagkapten från början.

KHL

Lokomotiv Jaroslavl spelade sin sista försäsongsmatch i förrgår, och KHL-säsongen inleds på tisdag. Med svenske Kronwall som lagkapten.

Men han kommer inte förändras i nya lagkaptensrollen:

– Jag kommer vara samma spelare och samma lagkapten som tidigare. Det är ingen större skillnad här, förutom att jag har tolk i omklädningsrummet, jag har flera spelare som kan engelska och hjälper till. Men, jag tycker som alltid att spelet ska tala. Inte snacket.

Han har varit assisterande lagkapten under flera säsonger i Jaroslavl.

Assisterande svenska kaptener i KHL

2014-15

Andreas Engqvist, (Atlant)

2013-14

Andreas Engqvist, (Atlant)

Staffan Kronwall (Jaroslavl)

2012-13

Andreas Engqvist, (Atlant)

Staffan Kronwall (Jaroslavl)

2011-12

David Petrasek (Sibir Novsibirsk)

Källa: Eliteprospects

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KHL

Mer i ämnet