Omark lämnar Jokerit

Uppdaterad
Publicerad

 Forwardsstjärnan Linus Omark, 28, lämnar finska KHL-laget Jokerit.

Klubben gick ut med informationen idag. Svensken var egentligen kontrakterad för ytterligare tid i klubben, men Jokerit och Omark har kommit överens om att bryta kontraktet i förtid.

Många klubbar kommer nu sannolikt ge sig in i jakten på stjärnan. I Luleå har han tidigare gjort succé – 120 poäng på totalt 200 matcher i klubben. Men klubben tror inte att en återkomst är möjlig just nu.

KHL

Luleå tror på fortsatt spel i KHL

– Han vet om vårat intresse. Han har en stående inbjudan kan man säga. Vi är såklart intresserade av att låta gamla Luleå-spelare komma tillbaka, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström till SVT Sport.

– Samtidigt är han mitt i karriären och det är många som kommer vilja ha honom. Av vad vi hört, via rykten, så finns det flera KHL-klubbar med mycket pengar som lockar, fortsätter Bergström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KHL

Mer i ämnet