Osäkert med Lövgren i World Cup

Uppdaterad
Publicerad

Tionde världscupen i handboll och förbundskaptenen Ingemar Linnélls turneringsdebut. Men den får han göra utan sin lagkapten. Stefan Lövgren dras med en fotskada.

En av de stora under många bländande landslagsår fick tillfälle att läka sin kropp sedan Sverige missat att gå till OS i Aten i somras.

Vilan och uppbyggnadsträningen ledde till att 33-åringen, som betyder så mycket i landslaget och Kiel, var pigg som en mört i höststarten. Så stukade han foten, och kunde inte spela i THW Kiels senaste match i Champions League.

Avkastet i World cup i Stockholm på tisdag sker utan Stefan Lövgren.

Det blev klart efter intensiva kontakter mellan patient, sjukgymnaster och förbundskapten på onsdagen.

-Lövet ansluter till truppen i Göteborg på fredag om en vecka, och då tar vi vidare ställning, säger Ingemar Linnéll till TT.

Spel inte helt uteslutet

Sverige inleder mot Slovenien i Hovet. Sedan går färden till Kinnarps Arena i Jönköping för gruppmatcher mot Kroatien och Danmark. I den andra gruppen i Ludvika/Borlänge spelar Tyskland, Island, Ungern och Frankrike.

I Scandinavium spelas semifinaler och final lördag/söndag om drygt en vecka.

-Det är inte helt uteslutet att det blir spel för ”Lövet” i Scandinavium.

Ernstsson kallas in

Marcus Ahlm, mittsexan och Kielproffset, har haft ryggproblem, men bulletinen säger att han skulle spela med Kiel i Bundesliga på onsdagskvällen.

-Jag har inte ont längre, men jag märker fortfarande att det är något som klämmer i ryggen, säger Ahlm till THW Kiels nyhetsbrev.

På grund av Lövgrens skada kallas Redbergslids Joachim Ernstsson in i truppen. Han var med i senaste EM, i Slovenien i januari.

-Vi får in en spelare till som har möjligheter att ta plats i VM-truppen till Tunisien, säger Linnéll.

Ernstsson är vänsternia i försvarsblocket. Det är på den kanten som det läckt lite de senaste två åren. Och Sveriges nye förbundskapten deklarerar att han vill börja med att bygga ett försvarsmässigt starkt landslag.

När det fungerar blir det plats för en och annan offensiv artist. Det finns sådana på lut.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.