Haglöf är redo att fajtas.

Outsidern tänker utmana de stora

Publicerad

Förra året blev han fyra och tvåa i racen som kördes i Göeborg. I år tänker Daniel Haglöf slå sig in i toppen igen. – Vi ska ge de stora teamen en fajt. Det här är en bana som jag gillar, säger Haglöf.

Han blev sexa på Solvalla och ligger sjua totalt i STCC-tabellen. När tävlingarna går vidare till Göteborg hoppas Daniel Haglöf återupprepa sin bedrift från fjolåret.

–  Vi gjorde vårt bästa resultat här i Göteborg förra året. Vi ska ge de stora teamen en fajt. Det här är en bana som jag gillar, säger 34-åringen till stcc.se inför morgondagens race.

STCC 2013

– Vi jobbar oss in i det här med betydligt mindre resurser än de stora teamen. Det gäller att växa stadigt, men av de små teamen är vi bäst så här lång, fortsätter han om teamets förutsättningar – som inte är i närheten av de större teamens.

– De stora teamen har kunnat testat fler idéer än vad vi har kunnat göra eftersom de har fler bilar än oss som bara har en. Men till Göteborg kommer vi med inställningar som vi vet fungerar och vi ska kunna vara med i matchen på ett helt annat sätt än tidigare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

STCC 2013

Mer i ämnet