Foto: TT Nyhetsbyrå

Pepe tillbaka: ”Jag tror på mirakel”

Uppdaterad
Publicerad

Portugals fortsatta VM-öde hänger på en skör tråd. Laget bör vinna stort mot Ghana samtidigt som USA och Tyskland inte får spela oavgjort. Men Pepe, tillbaka efter utvisning och avstängning, hoppas ännu.

– Jag tror på mirakel. Jag tror att det är möjligt för oss. Vi vet att det är svårt men vi måste kämpa, sade backen på en presskonferens inför matchen.

Portugal, rankat fyra i världen inför VM, kan alltså komma att följa Spanien, Italien och England i spåren. Men förbundskapten Paulo Bento tänker inte avgå om laget missar åttondelen:

Fotbolls-VM: Portugal

– Det är inte min avsikt, och det är inte förbundets avsikt, säger han.

Bento har kontrakt till 2016 och det portugisiska fotbollsförbundet bekräftade i går att Bento blir kvar på posten.

”Svår situation”

Det var inga muntra miner runt podiet på presskonferensen. Pepe tyckte fortfarande att det var orättvist att han blev utvisad i 0-4-premiären mot Tyskland.

– Jag tycker att det röda kortet var väldigt hårt, säger han och fortsätter:

– Jag är ledsen att jag försatte mitt lag i en svår situation.

Portugal behöver bättra på sin målskillnad (-4) ordentligt och därmed är det hög tid för superstjärnan Cristiano Ronaldo att göra mål i årets VM. Men även om det blir målkalas finns misstanken att USA och Tyskland skulle spela oavgjort och gå vidare båda två.

– Jag tror att vi alla är professionella i fotboll, det finns i våra huvuden att det är en möjlighet. Och vi måste spela vår match oavsett vad som händer mellan Tyskland och USA, sade Pepe.

– Jag är inte rädd att de är överens om oavgjort i den andra matchen. I fotboll måste du ha respekt och värdighet, ha självförtroende och inget annat. Vi har en match, USA och Tyskland har också en match. Vi kan bara spela vår och det är det vi ska försöka göra, säger Bento.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Portugal

Mer i ämnet