Emiliano Sala skrev i helgen på ett nytt kontrakt för Premier league-klubben Cardiff city, han saknas sedan måndagskvällen då planet han färdades i förlorade kontakten över Engelska kanalen. Foto: TT / SVT

Sökandet efter försvunna planet avbryts för dagen

Uppdaterad
Publicerad
Polisen på Guernsey tar en paus över natten i sökandet efter det flygplan som fotbollsspelaren Emiliano Sala befann sig på när det försvann under måndagen. ”Planen är att fortsätta sökandet när solen går upp”, skriver polisen på Twitter.

Det finns fortfarande inga spår efter den argentinske Premier league-anfallaren Emiliano Sala, som saknas sedan måndagskvällen. Han är en av två personer som fanns ombord på det lilla privatflygplan som försvann efter att ha förlorat kontakten utanför ön Alderney, i Engelska kanalen. Sala var på väg från Nantes till Cardiff och sin nya klubb Cardiff City.

Polisen på grannön Guernsey säger att det inte finns några spår av flygplanet. Efter en 15 timmar lång insats meddelade polisen vid 18-tiden på tisdagen att man avslutar sökinsatsen för dagen.

Fortsätter under onsdagen

Polisen skriver på Twitter att olika föremål setts guppa omkring i vattnet. Man har dock inte kunnat bekräfta om något av dessa föremål tillhör det försvunna privatflygplanet.

”Vi har inte hittat några tecken från personerna ombord. Om de landat i vattnet är chanserna för överlevnad i det här läget tyvärr små”, twittrar polisen och skriver att sökinsatsen pågått med hjälp av räddningsmyndigheter från såväl Kanalöarna som Storbritannien och Frankrike.

”Planen är att fortsätta sökandet när solen går upp”, skriver polisen.

Pappan: ”Jag är desperat”

Emlilano Salas pappa uttalande sig i argentinska tv-kanalen C5N efter att ha fått höra från en vän om sonens försvinnande.

– Jag visste ingenting, jag kunde inte tro det. Jag är desperat, och hoppas att allt går bra, säger pappan.

Fotbollsklubben Cardiff City gjorde definitivt klart med nytt kontrakt för Emiliano Sala i lördags när argentinaren skrev på ett nytt kontrakt som innebar en flytt från franska Nantes över till den walesiska Premier league-klubben.

– Vi är väldigt chockade efter att ha hört nyheterna om att planet försvunnit. Vi väntade på att Emiliano skulle anlända igår, och idag skulle ha varit hans första dag med laget, sade Cardiff Citys klubbordförande Ken Choo i ett uttalande under tisdagseftermiddagen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer