Emilio Sala när han spelade i Nantes. Foto: BILDBYRÅN

Cardiffs nyförvärv Emiliano Sala saknas

Uppdaterad
Publicerad

Cardiffs nyförvärv Emiliano Sala saknas. Enligt den franska flygsäkerhetsmyndigheten ska den 28-årige anfallare och ytterligare en person ha befunnit sig på ett privatplan som försvunnit från radarn utanför Guernsey.
– Vi är väldigt oroliga för Emiliano Salas säkerhet, säger Cardiff Citys ordförande Mehmet Dalman i ett uttalande.

I lördags presenterade Cardiff City nyförvärvet Emiliano Sala från Nantes. Argentinaren blev därmed klubbens dyraste värvning någonsin. Men nu kommer oroande uppgifter om att den argentinske anfallaren var på plats i ett flygplan som har störtat i den Engelska Kanalen under gårdagsnatten.

Enligt den franska flygsäkerhetsmyndigheten ska den 28-årige anfallare och ytterligare en person ha befunnit sig på ett privatplan som försvunnit från radarn utanför Guernsey.

Flygplanet, som var på väg från Nantes till Cardiff, försvann cirka 20 kilometer norr om ön Guernsey. Sökinsatsen efter det försvunna planet återupptogs under tisdagsmorgonen.

Vid 13:30-tiden på tisdagen sade en person involverad i räddningsarbetet att de inte förväntar sig att hitta någon överlevande, enligt nyhetsbyrån AP.

Trea i Ligue 1:s skytteliga

Brittiska BBC skriver att Cardiff försöker bringa klarhet i vad som har hänt sitt nyförvärv.

– Vi är väldigt oroliga över de senaste uppgifterna. Vi väntar på mer information innan vi uttalar oss mer. Vi är väldigt oroliga för Emiliano Salas säkerhet, säger Cardiff Citys ordförande Mehmet Dalman i ett uttalande.

Innan övergången låg Sala på tredje plats i den franska ligans, Ligue 1:s, skytteliga på 13 mål.

Salas förra klubb Nantes har skjutit upp morgondagens match mot Entente SSG.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer