Foto: Bildbyrån

”Portugal är favoriter”

Uppdaterad
Publicerad

Portugal får bära favoritskapet i den stora finalen. Men, såklart, Sverige planerar att vinna matchen.

Så säger de svenska spelarna om finalen:

Det kommer att bli helt otroligt. Vi är otroligt stolta och alla är glada, men vi har en kontrollerad  glädje. Vi vet att vi har tagit oss till en final och att vi lika gärna kan vinna den.

Mikael Ishak

U21-EM 2015

Det kommer att krävas mycket av oss. Det är ett otroligt duktigt lag. Det kommer att bli en speciell match på många sätt. Vi ska försöka sätta ihop en bra och vettig matchplan och försöka bjuda till. Det är en titel vi spelar om!

Oscar Lewicki

Portugal är favoriter. Vi har gjort mer än vad som förväntas av oss, men vet fortfarande att ett guld är ett guld. Och det är det vi siktar på.

Filip Helander

Det blir en rysare igen, antar jag.

Simon Tibbling

Det kommer bli en fantastiskt tuff match. Portugal... wow, vilket lag! De piskade Tyskland med 5–0. Det är ett riktigt bra lag, men vi är i final och då kan allt hända. Det ska inte gå att vi är här.

John Guidetti

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

U21-EM 2015

Mer i ämnet