Premier League-spelarna sparkas efter sex- och rasismvideon

Uppdaterad
Publicerad

I början av juni filmade Leicester-spelarna Tom Hopper, Adam Smith och James Pearson sig själva när de hade sex med kvinnor och samtidigt uttalande sig rasistiskt om dem. Nu får de sparken från klubben med omedelbar verkan.

I dag bekräftar Premier League-klubben Leicester att man sparkar Tom Hopper, 21, Adam Smith, 22, och tränarsonen James Pearson, 22. Det var under träningslägret i Thailand i början av juni som de tre spelarna filmade när de hade sex med tre thailändska kvinnor, samtidigt som de hävde ur sig rasistiska hån och tillmälen mot kvinnorna.

Spelarna skickades omedelbart hem i väntan på utredning, och nu har alltså domen kommit. Och den är stenhård.

”Leicester CFC har meddelat spelarna att deras kontrakt med klubben har avslutats. Leicester är mycket medveten om sin och sina spelares position som representanter för staden, Premier League och klubbens supportar. Det ska främja ett positivt budskap om gemenskap, familjevärderingar och jämlikhet, och upprätthålla de värden som förväntas av en klubb”, skriver klubben i ett uttalande på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Premier League 2014-2015

Mer i ämnet