Prinsen i krasch med STCC-kvinna Foto: TT Nyhetsbyrån/SVT Sport

Prinsen i dubbla krascher med STCC-kvinna

Uppdaterad
Publicerad

Det var dramatiskt när STCC i dag hade säsongspremiär på Ring Knutstorp. På det tionde varvet åkte prins Carl Philip ihop med Emma Kimiläinen, den enda kvinnan i serien. I det andra heatet brakade Carl Philip in i Kimiläinen igen.

–  Det var tajt och många ville om och var på varandra. Jag är fruktansvärt nöjd med starten men är inte nöjd i övrigt. Jag vill mer och så vill jag hålla mig inom min komfortzon. Jag vill pusha på rätt ställen, säger prins Carl Philip till SVT Sport.

”Dramatiken kan vi inte klaga på”

Det utbröt en brand baktill på finländskans bil som släcktes snabbt på banan i det första heatet. Prinsens bil fick också skador och övriga bilar fick åka efter en säkerhetsbil när bärgningsarbetet pågick ute på banan.

– Dramatiken kan vi inte klaga på, säger SVT Sports expert Jonas Kruse.

Ingen av bilarna var i körbart skick efter smällen utan bägge förarna bröt. Med hjälp av bilder inifrån Kimiläinens bil kan man se att Carl Philip orskade kraschen genom att för snävt vika in framför Kimiläinens bil.

– Det var en mindre sammanstötning och prinsen mår bra, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Ny krock i andra heatet

I det andra heatet brakade prins Carl Philip in i Kimiläinens bil igen strax efter starten.

– Hon var helt oskyldig och kanske känner att det inte är hennes prins, säger Kruse småskrattande. Han tycker dock att det är bra att prinsen blivit mer aggressiv på banan.

– Det är det han behöver göra. Han behöver att tuffa till sig och gå utanför sin komfortzon, fortsätter Kruse.

Prinsen kokade av ilska när han åkte på en punktering ett par varv senare och tvingades in i depå. Det satt fast en del av Kimiläinens bil på prinsens Volvo när han gick in i depån och fick bryta loppet.

Prinsen försäkrade dock att han skulle hålla sig inom sin komfortzon och vänta ut rätt lägen.

– Jag ska pusha på de rätta ställena, säger Carl Philip.

Kimiläinen kunde fortsätta loppet efter incidenten.

20-årige Mattias Lindberg vann det första heatet, Fredrik Ekblom tog hem det andra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

STCC 2014

Mer i ämnet

Senaste avsnittet på SVT Play