Ripa chanslös i fristilen

Uppdaterad
Publicerad

Guldmedaljören på 15 km klassiskt, Helene Ripa, var som väntat chanslös då 5 km fritt avgjordes i dag. Svenskan stakade i mål som 15:e – nästan tre minuter efter den ryska segraren Anna Milenina.

Helene Ripa var inne på att inte komma till start.

– Visst tanken fanns där men jag är ju inte en sådan som ger upp, säger 42-åringen en stund efter loppet till SVT Sport.

Paralympics 2014 längdskidor

Hon stakade stora partier där alla konkurrenterna körde fristil. Det var ett jämnt genomfört lopp där hon var 14:e eller 15:e vid alla mellantider av de 18 som tog sig i mål.

– Det var ju inte min sträcka och sista tävlingen för säsongen, funderar hon efter att ha fått jackpot tidigare i veckan då hon tog guld.

– Det är det roligaste jag varit med om i idrottskarriären, säger Ripa med ett stort leende och blickar framåt.

– Det finns massor jag kan utveckla i stakning och styrkan och tekniken i skejt.

Ripa var ensamt benamputerad i klassen och missgynnades av att ha lika procents klassificering i fristil som i klassiskt.

Batenkova får vänta minst fyra år på sitt guld

Tvåa blev Julia Batenkova som tog sitt sjunde silver att lägga till sina fyra brons i Paralympics genom åren.

– Hon får kämpa på i fyra år till om hon ska få sitt guld. Unnar man någon ett guld så är det hon, säger SVT:s expert Robin Bryntesson om 30-åringen från Ukraina.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics 2014 längdskidor

Mer i ämnet