Sarah Sjöström har all anledning att vara glad. Foto: Bildbyrån

Sarah Sjöström – ISL:s mest värdefulla simmare

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström blev i natt historisk när hon i den första upplagan av International Swimming league (ISL) blev MVP, tävlingens mest värdefulla simmare. Dessutom bidrog svenskan till att Energy standard vann lagtävlingen.

– Jag är väldigt, väldigt glad, säger hon.

Efter två andraplatser, en på 100 meter fritt och en på 50 meter fjäril, vann svenskan kvällens sista disciplin i Las Vegas: 50 meter skins, där halva startfältet slås ut i tre omgångar tills det endast återstår en final mellan två simmare.

Sjöström ställdes där mot Cate Campbell – och vann på tiden 24,32, över en sekund före australiskan.

”Betyder så mycket”

Segern säkrade MVP-titeln för Sjöström som i ISL, där kvinnor och män tävlar i mixade lag, representerar Energy standard. Laget vann också lagtävlingen.

– Det här betyder så mycket, jag är så stolt över laget. Det är fantastiskt att vinna den första ISL-titeln. Jag är väldigt, väldigt glad. Först och främst för att vinna titeln med laget, men också att vinna MVP-titeln, säger Sjöström till tävlingens sajt.

Så mycket fick hon

För Sjöström innebar lördagen därför ett rejält tillskott i kassan. Priset som MVP innebar en bonus på 50 000 dollar, och dessutom innebar loppet i sig en prissumma på 18 000 dollar. Dessutom fick Energy standards lagmedlemmar 10 000 dollar var, enligt simsajten Swim swam. Totalt rör det sig om motsvarande drygt 730 000 kronor till Sjöström.

ISL kommer att växa nästa år, med två nya lag vilket gör att det totalt blir tio. Det nya formatet innebär en reguljär säsong, följt av slutspel och final.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.