Seel om Dakarrallyt: ”Sjukt taggad på att köra igen”

Uppdaterad
Publicerad

Hon bröt pågående Dakarrally. Men Annie Seel är inte knäckt. Hon är revanschsugen. – Jag vill på det igen, i morgon helst, säger Seel till SVT Sport.

Annie Seel har varit med i Dakarrallyt fem gånger tidigare med mc och som kartläsare. I år gjorde hon debut som bilförare och är därmed första svensk, även männen medräknade, att köra både i mc- och bilklassen.

Men tävlingen blev inte som hon tänkt sig. Efter fem etapper fick man tekniska problem med bilen, vilket i sin tur medförde straff för förseningar och svenskan fick inte påbörja den sjätte etappen.

– Det här är typiskt Dakar, det börjar med ett problem och sedan byggs det upp och blir dubbelt så stort och så kommer det ett nytt problem...till slut så finns det inte tid att åtgärda allt som behövs för att fortsätta, säger hon till SVT Sport.

Teamet har fortfarande uppgifter i tävlingen, och Seel passar på att träna så mycket som möjligt.

– När vi ändå är ute så passar jag på att köra lite…ingen tid kastas bort här utan det gäller att passa på medan man är på plats.

”Jag är inte knäckt, jag är revanschsugen”

Samtidigt smider svenskan planer inför nästa års ökenrally.

– Jag har börjat diskutera med andra team om framtiden. Vi får se vad som händer, jag är inte knäckt, jag är revanschsugen. Jag vill göra det här fast på riktigt nästa gång.

Kan du avslöja något redan nu?

– Det finns några andra etablerade team. Grejen är att det är så mycket pengar en riktig satsning det är fyra, fem, sex miljoner kronor.

– Jag kommer kämpa allt jag kan för att få ihop det här och göra det möjligt för jag vet att jag kan komma i mål.

Just nu befinner sig Seel i den chilenska staden Calma i Atacamaöknen. Vidare ska teamet över gränsen in i Argentina för att köra ytterliggare tre sträckor innan man är tillbaka i Buenos Aires.

”Vad är det för fel på oss?”

– Jag är så sjukt taggad på att köra igen. Det gick så himla bra med själva körningen så det är det jag tar med mig att det gick så jäkla bra och sedan att jag klarade tre dygn att sova en timme per natt det klarade jag också så jag vet att jag är tillräckligt mentalt starkt för att fixa det här.

– Det här är en helt galen tävling. Alla vi som är med här, när man träffas på kvällarna efter de här jobbiga sträckorna klockan fem på morgonen. Ändå fortsätter vi att göra det här, vad är det för fel på oss?, skämtar Seel.

Vad är det som driver er?

– Det är väldigt mycket äventyr i den här kampen att komma vidare, att ingenting stoppar en. Man är så otroligt målfokuserad så man gör vad som helst för att få köra vidare. Och vi hade ju kunnat köra vidare om vi inte hade dragit på oss så mycket straff för det var ju inte så att vi var tvungna att ge upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.