Sex månader krävs för HIF-supporter

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren kräver ett fängelsestraff på minst sex månder för den HIF-supporter som orsakade en djurgårdssupporters död i samband med en den allsvenska premiären.

I dag avslutades rättegången mot den 28-årige helsingborgssupporter som stått åtalad för att ha orsakat en 43-årig djurgårdssupporters död i samband med den allsvenska premiären 30/3.

Åklagaren Eleonora Johansson yrkar på ett fängelsestraff på minst sex månader medan försvaret anser att 28-åringen, som erkänt ett knytnävsslag, ska frikännas helt. Åklagaren hävdar att det är en firmankille som ljugit medan försvaret hävdar att alla vittnena utom ett stöder tesen om nödvärn.

Två rättsläkare och en oberoende expert hördes och en av rättsläkarna kunde inte fastslå en klar dödsorsak.  Den stora stötestenen är om det går att koppla slaget från 28-åringen till 43-åringens död då han slog bakhuvudet i stenbeläggningen.

Rättsläkare Sixten Persson berättade att 43-åringen hade en kraftig hjärtförstoring och kraftig fetma.
– Han hade dessutom 1,77 promille alkohol i blodet, säger Persson och förklarar att det kan ha påverkat dödsfallet till Sydsvenskan.

Dom i målet kommer att meddelas den 17 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Supporter dog vid allsvensk premiär

Mer i ämnet