Sigfridsson: ”De är offensiva och det passar oss bra”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en repris på OS-finalen 2010 mellan Sverige och Kanada. Men nu står lag Sigfridsson för motståndet för första gången och de räds inte Kanada. – De är offensiva och det passar oss bra, säger skipper Margaretha.

Tårarna och gruppkramen efter segern mot Schweiz vittnade om att laget är överväldigat över att vara i OS-final. Men trots det handlar allt bara om medalj av den ädlaste valören.

– Vi är inte nöjda med silvret utan kommer att göra allt för att få guldmedaljen. Allt har inte stämt i turneringen och vi har en del förluster. Men vi har en fantastisk lagmoral och det har känts bättre och bättre mot slutet.

OS i Sotji curling

Nu väntar Kanada och det blir en repris på finaldrabbningen i Vancouver.

– De är ett riktigt vasst lag men är inte oslagbara på något sätt. De är offensiva och det passar oss bra. Det brukar vara roliga matcher, säger Margaretha Sigfridsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji curling

Mer i ämnet