Foto: Stefan Karlsson

Svenska framgångar vid X-Games i Oslo – dubbla silver

Uppdaterad
Publicerad

Sven Thorgren tog silver i big air vid prestigefyllda X-Games i Oslo.
Detta trots att han bröt ett revben under kvalet.
– Att få dela pallen med Max Parrot som gör comeback efter en cancerbehandling känns riktigt stort, säger han i ett pressmeddelande.

Det blev en rafflande final på Telenor Arena i Oslo där Thorgren föll tungt i sitt andra åk, men revanscherade sig rejält i sitt tredje och sista hopp. Han lyckades då med samma svåra trick som tidigare gjort att han bröt ett revben under kvalet.

– Det känns så jäkla skönt. Jag försökte bara fokusera på de trick jag skulle sätta, säger han i ett pressmeddelande efter andraplatsen.

Thorgren blev tvåa med poängen 88,33. Vann gjorde Max Parrot som briljerade med 91,0. Kanadensaren har det senaste året genomgått en tuff behandling för lymfkörtelcancer.

Japans Yuki Kadono blev trea med 84,66 och hade kvällens högsta enskilda poäng, men hade svårt att möta upp det med ett rent andratrick.

Henrik Harlaut. Foto: Stefan Karlsson

Harlaut tangerade rekord

Bara en timme efter Thorgren var det skidåkarnas tur och då följde Henrik Harlaut upp med ännu en svensk silvermedalj.

– Det är bara så kul. Jag visste inte ens om jag skulle köra för tre veckor sedan eftersom jag har opererat knät, men efter några riktigt bra dagar i alperna kändes allt bra och då tänkte jag bara ”let's go”. Att sedan få sätta mina trick här i dag är så fett, säger Harlaut i ett pressmeddelande.

Medaljen är Harlauts elfte i X-Games-sammanhang. Ett rekord bland freeski-åkare som han nu delar med barndomsidolen Tanner Hall från USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer