Silver till Zebastian Modin i Paralympics

Uppdaterad
Publicerad

Zebastian Modin fick en fullträff i avslutningen på Paralympics.

Han tog silver på 12,5 kilometer fristil.

– Det är så mycket mer än vad jag hade hoppats och trott, säger Modin till SVT Sport.

Zebastian Modin gick i mål på 33.59,1, och bjöd på viss dramatik då han endast var nio sekunder snabbare än bronsmedaljören Dmytro Suiarko från Ukraina.

Det är Modins tredje medalj i spelen, sedan han tidigare tagit brons i sprinten och i tvåmilen.

Paralympics

– Detta är en riktigt bonus. Efter de två första medaljerna behövde jag pressa mig extremt. Jag trodde inte att jag hade det i mig, säger Modin till SVT Sport efteråt.

Strulig uppladdning

Modins resultat i Paralympics är än mer imponerande med tanke på den struliga uppladdningen inför spelen.

Guidestrul, skador och dessutom blev han sjuk i covid-19 efter nyår. Modin har varit minst sagt osäker på formen, och inledde inte på bästa sätt med en tiondeplats i förra lördagens skidskytte.

Men fyndet av tidigare sprintstjärnan Emil Jönsson Haag som ledsagare har visat sig vara ett lyft.

– Veckan har varit blivit så mycket mer än vad jag hade hoppats och trott . Det är så himla skönt. Hösten och vintern var tuff, men så lyckas vi här på något sätt. Det här var mitt bästa skidlopp i vintern. Det var kul att få en sådan avskedspresent.

Segraren överlägsen

Modin hotade aldrig riktigt guldmedaljören Brian McKeever från Kanada, som var 52,5 sekunder snabbare. McKeever har tagit tre guld i årets Paralympics, och har 21 Paralympicsmedaljer totalt.

Om detta var Modins sista Paralympics vill han låta vara osagt.

– Vi får tar oss en funderare och se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet