Sjögran ersätter skadad Asllani

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani spelar inte från start i torsdagens VM-kvalmatch mot Nordirland. Hon ersätts av mittfältsveteranen Therese Sjögran, som alltså tar anfallsplatsen bredvid Lotta Schelin.

Sjögran har spelat 192 landskamper men är osäker på när hon senast spelade i kedjan.

– Jag har ju spelat med Lotta ganska länge, så jag vet ju hur hon spelar och flyttar sig, så jag tror att vi kommer komplettera varandra bra. Sedan är det alltid svårt med ny position, men det har känts bra de träningar vi har fått. Inspirerande! Jag vet ju hur Lotta springer, så jag ska försöka hitta passningarna till henne, säger Sjögran till SVT Sport.

VM-kvalet i fotboll 2013-2014

Att Sjögran tar klivet upp i anfallet var oväntat för många. Så här resonerar förbundskapten Pia Sundhage:

– Vi tänkte att vi drar till med en teknisk spelare. Och vem är teknisk? Jo, Therese Sjögran! Och det tror vi blir ett vinnarkoncept.

Asllani, som har haft problem med en fot i tre veckor, börjar på bänken.

På bänken börjar även Emma Berglund, som är tillbaka i landslagstruppen efter sin korsbandsskada. Sundhage väljer att fortsätta med Linda Sembrant bredvid den givna Nilla Fischer i det centrala försvaret.

Sverige har inlett VM-kvalet med fyra raka segrar. Den femte matchen, mot Nordirland, spelas i Växjö på torsdagen och börjar 18.30.

Hela startelvan: Hedvig Lindahl – Lina Nilsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Sara Thunebro – Caroline Seger – Sofia Jakobsson, Lisa Dahlkvist, Hanna Folkesson – Therese Sjögran, Lotta Schelin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kvalet i fotboll 2013-2014

Mer i ämnet