Skandalscener när Assyriska åkte ur

Uppdaterad
Publicerad

En oundviklig förlust i superettankvalet blev för mycket för Assyriskas supportrar. Publik stormade planen i slutminuten och spelare och domare fick fly. Till slut kunde dock matchen färdigspelas med Assyriska som förlorare och Bunkeflo som nyblivet superettanlag.

Slutresultatet 1-1 gjorde att Malmöklubben Bunkeflo var den stora vinnaren.

Efter 0-0 i första mötet så gick Bunkeflo upp via mål på bortaplan och Assyriska har ramlat från allsvenskan till division 1 på två säsonger.

Uttåget blev också skandalartat.

I den tredje tilläggsminuten gick Assyriskas målvakt Christian Frealdsson upp i anfallet för att försöka avgöra matchen. När han skulle springa tillbaka till sitt eget mål så skrek han något till domaren Patrik Berglund.

Berglund drog upp det röda kortet och det blev början på kaoset.

En supporter med ansiktet täckt av en halsduk sprang enligt Dagens Nyheters nätupplaga med riktning mot domaren men stoppades på vägen fram. Flera andra personer lyckades ta sig in på planen och domare och spelare fick fly.

-Det är rena kalabaliken här, sade Johan Andersson, fotbollsansvarig i Bunkeflo till TT.

Polis fick också tillkallas till arenan. Efter drygt en halvtimme kunde dock de sista 40 sekunderna av matchen spelas klart med Bunkeflo som segrare.

-Det är ett otroligt dåligt uppträdande av publiken – men inte av klubben, sade Andersson efter att matchen till slut var färdigspelad.

-Det man var nervös för var ens egen säkerhet, det skickades in en hel del raketer och våra egna supportrar var oroliga. Det haglade en hel del grejer mot dem och där fanns en hel del barn i sju-åttaårsåldern i klacken men det var bra hanterat av de funktionärer som var på plats.

För Bunkeflo väntar nu spel i superettan.

-Det är jättestort för oss, det har legat i vår strategi att vi ska upp där till superettan men vi är väldigt ödmjuka och glada.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.