Christian Lindell tog en överraskande seger i Swedish Open. Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Skrällseger i Swedish open

Uppdaterad
Publicerad

Han hade bara vunnit en match på ATP-nivå. Men i första omgången i Swedish open mot Joao Souza, rankad 88:a, tog Christian Lindell sin största seger någonsin – och är nu vidare till den andra omgången.

Christian Lindell, som är rankad 177:a, fick en bra start och vann första set med 6–2. Men motståndaren, tillika kompisen, Joao Souza tog över kontrollen i andra set och vann den med 6–3.

Tredje set blev en nagelbitare efter att Christian Lindell tappade servern i ställningen 5–3. Men 24–åringen kämpade sig tillbaka och kunde slutligen ta hem setet med 6–4.

Swedish Open i Båstad

– Jag var väldigt nervös i slutet. Jag började tänka 1 000 grejer och så gjorde jag dubbelfel, sade Lindell i segerintervjun.

I andra rundan kan ett svenskmöte vänta. Christian Lindells motståndare kan nämligen bli svensken Elias Ymer, som möter Thomas Bellucci i morgon.

– Jag hoppas verkligen att Elias vinner, så att vi har en svensk i kvartsfinal i en ATP-turnering. Det vore bra för svensk tennis, sade Lindell.

Sämre gick det för Markus Eriksson, som föll med 2-0 i set mot fransmannen Benoit Paire.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Swedish Open i Båstad

Mer i ämnet