Benoit Paire vann Swedish Open i Båstad. Foto: Bildbyrån

Fransk knall i Swedish Open-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Han vrickade foten i Wimbledon och tränade ingenting veckan före turneringen. Ändå tog sig underhållande fransmannen Benoit Paire till final i Swedish Open. Där stod han för en knall och besegrade favoriten Tommy Robredo i två raka set.

Regn och blåst hade stört finalprogrammet under den sista dagen av tennisen i Båstad. Dubbelfinalen blev till exempel en timme försenad – och därefter avbruten precis när den hade börjat.

Singelfinalen mellan spanjoren Tommy Robredo, som gjorde sin 15:e raka turnering i Båstad, och fransmannen Benoit Paire, rankad 62:a i världen, startade dock i tid.

Swedish Open i Båstad

Robredo, som jagade sin tredje titel i Båstad, räckte inte till mot Paire som gjorde sin tredje ATP-final. Det här var hans första seger. Tidigare har han förlorat i Belgrad 2012 och Montpellier 2013.

Den 26-årige Paire vann i två raka set med siffrorna 7–6, 6–3. Matchen tog strax över en och en halv timme. Paire tappade inte ett enda set under hela turneringen.

SENASTE VINNARNA I SWEDISH OPEN

2015: Benoit Paire, Frankrike.

2014: Pablo Cuevas, Uruguay.

2013: Carlos Berlocq, Argentina.

2012: David Ferrer, Spanien.

2011: Robin Söderling, Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Swedish Open i Båstad

Mer i ämnet