Karlssons show – femte SM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Storfavoriten Eddie Karlsson upprepade succén från i fjol. I Söderhamn tog han femte SM-guldet i X-trial. ”Klart jobbigaste tävlingen jag varit med om”, säger han till SVT Sport.

I presentationen inför semifinalen ramlade Eddie Karlsson efter att ha stajlat på framhjulet. Efteråt var han klar för final – och storfavoriten höll när han tog sitt femte SM-guld.

Inför de två avslutande sektionerna, nummer sex och sju, hade 22-åringen skaffat sig ett försprång ner till de övriga tre finalisterna. Karlsson hade noterats för 1 prick samtidigt som norska duon Sondre ”Gekko” Haga och Ole Kristian Sörensen var tvåa och trea på 5 respektive 9 prickar.

Trotsade förkylningen

När Haga noterades för en femma på sista sektionen var saken klar.

– Det var den klart jobbigaste tävlingen jag varit med om hittills. Just att jag inte hade fysiken i form och att norrmännen satte mycket press på mig, säger Eddie Karlsson till SVT Sport som den senaste tiden dragits med förkylning.

– Jag var tveksam om jag ens skulle köra i dag. Jag funderade på att skita i att åka upp, säger han.

”Mycket nerver”

Men han åkte upp och knep sitt femte SM-guld i stor stil.

– Jag hade mycket nerver, men kunde ändå hålla dem under kontroll känner jag.

Han avslutade med att klara ”väggen” som gav stort jubel.

– Känslan när jag kom upp var underbart, säger Eddie Karlsson, som på väg ner fick framåtvikt och avslutade med en kullerbytta.

Sondre Haga behöll andraplatsen och Ole Kristian Sörensen slutade trea. Fredrik Johansson slutade fyra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.