”Jag är en rivig spelare som jobbar hårt.” Foto: Bildbyrån

Spelarpresentation: Anton Blidh

Uppdaterad
Publicerad

De är framtidens stjärnor i svensk hockey. Under jul- och nyårshelgen följer miljonpublik JVM-spelarna i TV-sofforna. SVT bad nykomlingarna presentera sig själva inför turneringen i Kanada. – Jag har oftast glimten i ögat, men när det väl gäller på isen är jag het.

Klubb: Frölunda Indians

Född: 1995-03-14

Spelarkollen JVM 2015

Position: Vänster-/högerforward

Klubbfattning: Vänster

Längd: 186 cm

Vikt: 87 kg

Styrkor? – Jag är en rivig spelare som jobbar hårt. Jag älskar att spela boxplay och är bra på att täcka skott. Får ta skitjobbet som alla inte ser och är jobbig framför båda målen.

Personlighet? – Jag försöker vara skämtsam. Jag har oftast glimten i ögat, men när det väl gäller på isen är jag het. Jag tycker att det är viktigt att man kan skämta med varandra inom laget så det blir en bra stämning. Laget går oftast bättre när det är en bra stämning.

Förväntningar? – Jag tycker det är riktigt kul att spela. Förhoppningsvis kommer vi gå riktigt långt. Det ska bli hur stort som helst.

Hur ser du på laget? – Det är ett riktigt bra lag. Vi har alla olika spelstilar. Det är toppen. Vi har alla möjliga som kan spela. De som trivs i boxplay, de som trivs i powerplay, straffskyttar och allt som behövs för att vinna.

Största hockeymerit hittills? – Min SHL-premiär i Scandinavium förra året. Vi mötte Brynäs och det var 12 044 på läktaren. Det var mäktigt att åka ut där. Vi vann matchen.

Patrik Ross om Anton Blidh: – Hårt jobb är hans adelsmärke. Han är bra i boxplay och inte rädd för att sätta in näsan där det brinner.

TV: ”Försöker bidra med hårt jobb”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spelarkollen JVM 2015

Mer i ämnet