Foto: TT Nyhetsbyrån

Spett OS-klar: ”Äntligen klart”

Publicerad

Puckelpiståkaren Per Spett lider av en ryggskada och har fått vänta länge på sin OS-biljett. Men efter elfteplatsen i Deer Valley i onsdags har SOK fått det besked de ville ha.
– Det känns riktigt skönt att det äntligen blir klart. Jag har känt mig klar ganska länge men behövde bara göra ett resultat även i år, säger Spett till SVT Sport.

Spett bekräftar för SVT Sport att han inte kommer att åka någon av de två återstående tävlingarna inför OS.

– Det är bäst för min rygg att få vila lite nu så att jag kan rehaba i lugn och ro. Men när jag åkte i Deer Valley kände jag inte av ryggen alls, säger han och intygar att OS-uppladdningen inte kommer att störas.

Spett har nu återvänt hem till Åre från USA för att ladda inför OS.

”Har definitivt kapacitet för medalj”

– Jag är förutom ryggen i väldigt bra fysisk form och kommer kunna köra ohämmat på OS. Jag har definitivt kapacitet för medalj.

Per Spett kommer nu göra sitt tredje OS och har sedan tidigare åkt fem VM. Förbundskaptenen Tomas Carlqvist tycker att Spetts meriter talar för honom.

– Han har en stor fördel av sin rutin. Det är en otrolig mental press och formatet är nu omgjort och det kommer vara minst fyra åk för varje åkare. Då gäller det att han är i full fysisk form och då är det bäst han vilar, säger Carlqvist, till SVT Sport.

Även Ludvig Fjällström blev uttagen i puckelpist.

Emma Dahlström är OS-klar i slopestyle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer