Stängs av två matcher efter stryptaget

Uppdaterad
Publicerad

Leksandsbackarna Kevin Kapstad och Alen Bibic, stängs av i en respektive två matcher efter uppmärksammade bråket i matchen mot Karlskoga förra veckan. Duon missar nu viktiga matcher i kvalserien.

Det var på bortaplan i tordags som Leksands Alen Bibic blev rejält förbannad på BIK Karlskogas Daniel Wessner. När en av linjemännen försökte gå emellan, tog Bibic strypgrepp på honom.

Dicsiplinnämnden meddelade i dag att Bibic stängs av två matcher. Även Kevin Kapstad, som hamnade i slagsmål med en motspelare, stängs av en match.

Hockeyallsvenskan 2012-2013

Men båda spelarna deltog dock  lördagens seger mot Malmö – eftersom disciplinnämndens dom kommer först nu, missar de istället inledande matcher i kvalserien.

– Märkligt att de inte kan ha möten på helgen, säger Leksands sportchef Tommy Salo till Aftonbladet, om att domen inte blev klar tidigare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeyallsvenskan 2012-2013

Mer i ämnet