Stina Nilsson arg efter fallet

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson var på väg mot en till synes säker pallplats. Då föll hon i sista kurvan och slutade sist i sprintfinalen i Ruka.

– Det var helt mitt eget fel och jag är mest arg, säger Nilsson till SVT.

Sedan Hanna Falk åkt ut redan i kvartsfinal rådde det inget tvivel om att Stina Nilsson var det stora svenskhoppet i damernas sprint i Ruka.

Efter att ha vunnit i både kvartsfinal och semifinal tog Stina Nilsson kommandot även i finalen. Hon ledde fram till den sista backen då ryskan Julija Belorukova tog sig förbi och satte sig själv i förarsätet inför upploppet.

Väl där såg Stina Nilsson ut att göra upp om i första hand andraplatsen bakom Belorukova, men svenskan blev helt utan pallplats. Helt på eger grepp föll Nilsson i den sista kurvan och pallchansen gick upp i rök.

– Jag blev helt enkelt för ivrig att börja spurta. Det är helt mitt eget fel men likväl är det surt när det känns väldigt bra i kroppen. Det mesta var bra i dag så då är det tråkigt när man ställer till det för sig. Jag är mest arg bara, säger Nilsson till SVT.

Stina Nilsson tävlar igen i morgon, då i 10 kilometer klassiskt.

– Jag ska tillåta mig själv att vara lite sur i dag. Det har jag lov att göra för det var dumt av mig.

Trots Nilsson var blev det dubbelt svenskt på pallen genom Maja Dahlqvist och Ida Ingemarsdotter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.