Kläbo tappade segern: ”Så nonchalant”

Uppdaterad
Publicerad

Alexandr Bolsjunov slog överraskande storfavoriten Johannes Hösflot Kläbo i världscuppremiären. Norrmannen slarvade bort segern genom att slå av på takten.

– Han tittar åt fel håll och slarvar bort det, han gav bort det, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

Johannes Hösflot Kläbo hade allt i egna händer. Efter ett taktiskt perfekt lopp hade norrmannen en betryggande ledning in på upploppet. Då slog 22-åringen av på takten och märkte inte att ryssen Alexandr Bolsjunov kom allt närmare. När Kläbo upptäckte sitt misstag var det för sent, Bolsjunov spurtade om en chockad Kläbo och säkrade segern i årets första världscuplopp.

– Han är så nonchalant. Han brukar ha så fin fart in, men i dag slarvar han bort det helt och har ingen koll på Bolsjunov. Då vinner man inga världscupsegrar även om man heter Johannes Kläbo. Han tittar åt fel håll och slarvar bort det, han gav bort det, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

Efter loppet var det en arg och besviken Kläbo som inte ville prata förrän efter prisceremonin.

– Det är ett nybörjarmisstag. Det finns inget annat att säga. Men det är bättre att det kommer här och inte i ett mästerskap. Jag tror att jag hade vunnit om jag hade gått hela vägen i mål, men det får vi aldrig veta, säger 22-åringen till NRK.

– Jag blir bara förbannad och vill vara för mig själv. Det var orutinerat, och så får jag försöka igen i morgon.

Men lagkamraterna var inte lika ledsna.

– Han får kanske lite vad han förtjänar, det börjar bli lite väl många sådana. Han gillar att vara lite kaxig så han fick smaka lite på sin egen medicin, säger Emil Iversen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.