Petter Northug är tillbaka och visar nu form hemma i Norge Foto: TT

Northugs revansch – på pallen i Norge

Uppdaterad
Publicerad

Petter Northug har en tuff start på säsongen och själv indikerat att han är helt ur slag.

I dag slog så den tidigare skidkungen till.

Northug spurtade in som tvåa på sprinten i Gålå efter Håvard Solås Taugböl.

Petter Northug har haft en eländig säsongsinledning.

I premiären blev han diskad, säsongens första sprinttävling tog slut i kvalet och i går var han två minuter bakom Dario Cologna på 15 kilometersloppen i norska cupen.

I dag visade den tidigare norska skidkungen att han kan än.

Spurtade starkt

I sprinten i norska cupen i Gålå blev han tvåa i finalen, 73 hundradelar bakom segraren Håvard Solås Taugböl, efter en mycket stark spurt. Trea blev Pål Tröan Aune.

I ett tufft startfält, med de bästa norska åkarna utanför välrdscupen, blev Northug 25 i prologen för att sedan ta sig vidare som tvåa i både kvarten och semin. Men efteråt var han ändå inte nöjd.

– Det kändes inte bra. Jag känner att jag är i dålig form, och jag är inte i slag. Taugböl ska jag vanligtvis slå på ett upplopp, men det klarar jag inte i nuvarande form, säger Northug till NRK.

Nästa helg, första helgen i december, går världscupen i Lillehammer. Det återstår att se i fall han finns med där, men Northug har själv indikerat att han kanske inte kommer gå någon världscuptävling före jul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.