Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Svahn och Karlsson om Diggins ärliga besked Foto: Bildbyrån

Svenska stjärnorna Frida Karlsson och Linn Svahn stöttar Jessie Diggins

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i veckan meddelade Jessie Diggins att hon fått ett återfall under sommaren.

Nu stöttas hon av sina svenska konkurrenter.

– Vi borde ge henne så mycket kärlek det bara går, säger Frida Karlsson.

I ett längre inlägg på Instagram berättade Jessie Diggins att sommaren har varit kämpig. Hon har tidigare haft problem med bulimi och under de senaste månaderna har hon fått ett återfall.

– För mig har detta inget att göra med mat, kropp eller skidåkning alls. Det har att göra med att jag lägger för mycket press på mig själv, berättade hon.

”Himla starkt av henne”

I det svenska landslaget har man tagit del av hennes inlägg, och känner med henne.

– Först och främst är det himla starkt av henne gå ut med hennes kamp. Vi har alla olika kamper, det kan vara att man kampar mot en skada, att man kampar mot en sjukdom. Det är inte en spikrak väg mot målet och mot framgång, utan man har hinder på vägen, säger Frida Karlsson till SVT Sport, och fortsätter:

– Man har hinder på vägen och att hon går ut med sin kamp visar bara på det. Man kan slopa bilden om den spikraka vägen.

Har du pratat med Diggins eller skrivit till henne?

– Jag har faktiskt inte gjort det, men vi borde ge henne så mycket kärlek det bara går.

”Hack på vägen”

Linn Svahn är inne på samma spår som Karlsson.

– Det känns ju bara sorgligt att behöva gå igenom något sånt ännu en gång. Men det är ju att man har sina olika utmaningar och sina olika hack på vägen som man måste ta sig igenom. Jag hoppas bara att hon kommer på rätt sida av det här och står på start i vinter, säger Svahn, och lägger till:

– Det hade varit häftigt se henne på hemmaplan under USA-touren. Jag hoppas hon mår bra. Vi är ju elitidrottare, men vi ska också ska må bra. Vi är inte bara maskiner. Det är en viktigt att vi också ska kunna vara hälsosamma, och jag hoppas bara att vi får se henne på start i vinter.

KLIPP: Hör Diggins berätta om sitt återfall

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jessie Diggins berättar i en video på Instagram att hon har fått ett återfall i sin ätstörning. Foto: Instagram/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.