Maja Dahlqvist tränar med Johannes Hösflot Kläbo i USA. Foto: TT Nyhetsbyrån

Maja Dahlqvist sparras av Johannes Hösflot Kläbo i USA

Uppdaterad
Publicerad

Maja Dahlqvist får just nu bästa tänkbara sparring inför vintern. Den svenska sprintstjärnan tränar nämligen med världens bäste herråkare, Johannes Höstflot Kläbo, i USA.

Dubble världsmästaren i sprintstafett Dahlqvist är på träningsläger i Utah i USA tillsammans med sin amerikanske pojkvän Kevin Bolger. Men det är inte ende starke herråkaren som Dahlqvist kan dra fördel av att träna med. Norske superstjärnan Kläbo är också på plats.

Kläbo har varit en tid i Utah för höghöjdsträning. Mest har han tränat för sig själv.

– Det har mest blivit solopass. Jag hade några pass med några kanadensare, och jag kommer nog köra fler pass med Kevin Bolger och Maja Dahlqvist när de nu kommit till stan, säger Kläbo till norska VG.

”Får göra det jag ska”

Kläbo har valt att stå utanför det norska landslaget den här säsongen, precis som Dahlqvist tidigare gjort, på egen hand utanför det svenska.

– Jag får göra det jag ska, och jag känner att jag kan träna bra på egen hand. Det är en lite ensam träningsvardag, men pappa är där och ger mig tips på saker, säger Kläbo om hur han får hjälp av pappa Haakon.

”Trevligt att vara instruktör”

Förutom ren träning har Kläbo tillsammans med Dahlqvist och Bolger även deltagit i ett barn-träningsläger arrangerat av Soldier Hollow, platsen där OS avgjordes 2002.

– Det är alltid trevligt att vara instruktör för barn och unga. Vi började med detta förra året, och intresset är stort. Det kan bli många bra amerikanska skidåkare så småningom. Det råder ingen brist på vilja och ansträngning. Stor idrottsglädje, säger Kläbo till norska tidningen.

ARKIV: Dahlqvist och Frida Karlsson om nya träningsupplägget (12 maj):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.