Sundhage: Bubblande

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Pia Sundhage log konstant efter segern som tog Sverige till fotbolls-VM 2015.

– Bubblande, fantastiskt skönt och vi gör det tillsammans. Därför blir det så många bubblor, säger Sveriges coach Pia Sundhage till SVT Sport.

Orolig någon gång?

VM-kvalet i fotboll 2013-2014

– Jag var nervös före matchen. Men vårt spel funkade och så gör (Therese) Sjögran mål på huvudet, det har ju inte hänt förr. Och då tänker man att det här är nog vår dag. Jag tror att vi dansade lite i halvtid. Sedan i andra halvlek tog Skottland över lite, och då blev jag nervös igen. Men då kom Lisa Dahlkvist in och gjorde skillnad.

”Tror man på något kommer det hända”

Sverige vann alla kvalmatcher, vissa med liten marginal mot landslag med kompakt försvar.

– Spelarna har köpt vår spelidé, och det är helt avgörande. Sedan har vi några exceptionellt duktiga fotbollsspelare i Lotta Schelin som gör mål, och jag tycker att Caroline Seger var fantastisk i dag. Vi vill spela teknisk fotboll, vi räcker inte till nu. Men vi tror på någonting, och tror man på någonting kommer det att hända. Vårt passningsspel kommer att bli mycket bättre till VM. Jag lovar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kvalet i fotboll 2013-2014

Mer i ämnet