Foto: Bildbyrån

Sverige mörkar stafettlaget

Uppdaterad
Publicerad

Sverige förväntades släppa laget till torsdagens damstafett (4x5 km) under onsdagsmorgonens presskonferens, men laget offentliggörs inte förrän under kvällen.

– Vi släpper det inte förrän klockan fem, säger förbundskapten Rikard Grip.

Charlotte Kalla är given. Det är även troligt att Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson kommer att köra var sin sträcka. Detta skulle innebära att Maria Rydqvist, fyra på 10 km fristil, och Sofia Bleckur, femma i skiathlon, konkurrerar om den sista platsen i laget. Det har även spekulerats i om Stina Nilsson kommer att köra fjärdesträckan istället för Charlotte Kalla.

VM i Falun

– De som körde teamsprinten är aktuella för stafetten, säger damtränaren Mattias Persson.

Det enda som är klart är att Anna Haag, som har varit sjuk, inte kommer till start i stafetten. Haag, som var med i det stafettlag som tog OS-guld förra året, är visserligen återställd från sin sjukdom nu, men hon kommer inte att åka i morgon.

Det nämndes sex namn som är aktuella för stafetten. Ingemarsdotter, Bleckur, Nilsson, Rydqvist, Wikén och Kalla.

Grip sätter press på Norge

Trots att de svenska damerna i allmänhet, och Charlotte Kalla i synnerhet, visat fin form i VM väljer Rikard Grip att lägga favorittrycket på Norge.

– För mig är Norge fortsatt de största favoriterna. Det vore en sensation om de inte tar guldet, säger förbundskaptenen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Falun

Mer i ämnet