Foto: Jan Danielsson/SVT

SVT Sport nominerade till internationella tv-pris

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sport kan prisas på två fronter internationellt.

Både Vinterstudion och Blågula hjältar är nominerade i sport- och filmfestivalen i Milano.

– Det är jättehedrande, säger André Pops, programledare för Vinterstudion.

Vinterstudion i kategorin ”TV & WEBLOG” och Blågula hjältar i kategorin ”SPORT & SOCIETY” – det är där SVT Sport är nominerade.

Nomineringarna avser den årliga sport- och filmfestivalen i Milano, ”Milano International FICTS Festival”, som äger rum 9-14 november.

SVT Sport

På samma festival utsågs SVT Sport till ”Världens bästa sportkanal” för tre år sedan och nu kan man alltså återigen prisas.

– Det är jättehedrande med alla dessa nomineringar för Vinterstudion. Jag tycker att det är välförtjänt, som ett bevis på vår vilja och förmåga att ständigt utveckla och förbättra. Vinterstudion drivs hela tiden framåt av redaktionens och publikens gemensamma passion, nyfikenhet och höga förväntningar på programmet. Det är verkligen roligt att vara en del av det, säger André Pops, programledare för Vinterstudion

”Stolta och glada”

Även Max Bursell, projektledare på SVT Sport, uttalar sig:

– Vi är stolta och glada att serien Blågula hjältar blivit nominerad till ett fint internationellt pris. Vi tycker själva att det är en viktig och unik serie där flera av våra stora landslagsstjärnor på ett modigt och ärligt sätt reflekterar kring sina upplevelser av rasism, och pratar om det på ett sätt som vi inte hört tidigare.

Därutöver är Vinterstudion nominerad till det internationella tv-priset SVG Awards för Outstanding Production Achievement – Event. Priset delas ut den 28 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Sport

Mer i ämnet