SVT Sport firade priset som ”Världens bästa sportkanal” i fjol.

SVT Sport nominerade till nytt pris

Uppdaterad
Publicerad

”Världens bästa sportkanal”, Venice TV Award och jämställdhetspriserna MegAward och Spektrumpriset.

SVT Sport har under det senaste året fått ett flertal utmärkelser och är nu också nomerade till Svenska Jämnställdhetspriset 2020.

– Det blir ett kvitto på att vi är rätt ute och att vår satsning ger resultat i formen av ett mer jämställt innehåll, men också när det gäller egna nyheter och unik journalistik, säger nyhetschefen Patric Hamsch.

Svenska Jämställdhetspriset är en nationell utmärkelse som varje år delas ut till en aktör som aktivt arbetar för ett mer jämställt samhälle. Syftet med priset är att lyfta och hylla goda exempel på arbete med jämställdhetsintegrering.

– Det är fantastiskt roligt att vi på SVT Sport återigen uppmärksammas för vårt arbete med en jämställd sportjournalistik. Vårt innehåll har alltså blivit flera klasser bättre och mer relevant för fler i och med vårt fokus i den här frågan, säger SVT Sports nyhetschef Patric Hamsch.

Utöver SVT Sport är flera myndigheter, fackförbund och kommuner från hela landet nominerade.

– Att bli nominerade tillsammans med en rad företag, organisationer och olika delar av offentliga sektorn som jobbar aktivt med jämställdhet är superhäftigt. Att vi som sportredaktion får vara med i ett sådant sammanhang ger kraft och pepp framåt för alla oss som jobbar på SVT Sport, säger Hamsch.

”Superhäftigt”

– Vi har arbetat fokuserat i flera år med detta och har ofta numera 50-50 kvinnor och män i Sportnytt, Sportspegeln på svtsport.se och våra sociala konton. Det är helt unikt i en både svensk och internationell jämförelse. Men vi vet att ingenting varar för evigt utan det gäller att hålla i, mäta varje dag och fortsätta prata om vårt innehåll för att det även framöver ska vara en bra balans mellan kvinnor och män i vårt nyhetsutbud.

Vinnaren av Svenska Jämställdhetspriset presenteras på Forum Jämställdhet, Sveriges största jämställdhetskonferens som äger rum den 5-6 februari 2020 i Jönköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.