Foto: TT Nyhetsbyrån

Team Northug: ”Vi är inte bekymrade”

Uppdaterad
Publicerad

Petter Northug kan missa VM i Falun i februari. Men uppgifterna är inget som oroar den norska skidstjärnan. – Vi är överhuvudtaget inte bekymrade, säger norrmannens manager Are Sörum Langås enligt NRK. Inte heller SVT Sports expert Anders Blomquist tror att Northug missar VM.

Det var norska tidningen Klassekampen som tidigare i dag uppgav att Petter Northug kan missa VM i Falun. Detta eftersom stjärnan kan tvingas avtjäna sitt straff för rattfylleri inom kort.

Men nu lugnar Northugs manager de som hoppas få se Northug under världsmästerskapet i Falun:

– Vi följer naturligtvis proceduren noga, men är överhuvudtaget inte bekymrade för att straffet ska komma i vägen för VM, säger Northugs manager Are Sörum Langås enligt NRK.

– Petter har inte fått något datum för när straffet ska avtjänas, därför har vi inte ansökt om uppskov, fortsätter Sörum Langås.

SVT:s expert: ”De kommer att hitta en lösning”

Anders Blomquist blir nästan full i skratt när uppgifterna om att Northug riskerar att missa VM sprids.

– Det kommer de absolut att lösa. Ingen vill att han ska missa VM. De kommer att hitta en lösning, säger SVT:s expert Blomquist om situationen.

– De kommer att åberopa att han är en säsongsarbetare, analyserar Blomquist.

Sigrid Mediås Rygvold, jurist inom Kriminalvården, menar att det är ovanligt att ansöka om uppskov innan man har fått när straffet ska börja gälla.

– Nej, men det händer att folk gör det. Men vi får inte behandla den innan det finns ett startdatum för straffet. Ansöker man innan datum är utsatt blir ansökan liggande, säger hon till Dagbladet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Petter Northugs fylleskandal

Mer i ämnet